Kerro ajatuksesi

Kommentoi

Anna äänesi kuulua!

Tälle sivulle voit kirjoittaa mitä mieleesi sattuu juolahtamaan. Kysy, ehdota, kritisoi tai lähetä terveisiä! Lupaan vastata jokaikiseen kommenttiin!


Kommentoi


Kommentit

 • Konneveden asukas  (Konnevesi):

  Soteleikkuri
  Tosi kiva saada näin lisää tietoa sote-uudistuksesta, vaikka "tieto voikin lisätä tuskaa". Toivon, että jatkat tätä kansalaisten informointi-linjaa!

  Toivottavasti Konnevedellä nähdään soteleikkuri oikein eikä ryhdytä kohtuuttomiin säästöihin siellä, missä säästötoimet olisivat tuhoisat. Malttia, kunnanvaltuusto!


  Esan vastaus: Kiitos kommentista! <3

  Tavoitteeni on lisätä keskustelua meidän yhteisistä asioista. Toivon, että blogini lisäävät kiinnostusta oman kunnan päätöksentekoon ja saa ihmiset pohtimaan asioita. Tahtoo olla niin, että se keskustelu, jota somessa käydään, on usein aika värittynyttä ja yksisilmäistä. Ei sen puoleen, hyvä että käydään edes jonkinlaista keskustelua. Keskustelu kannattaa aina, eikä meistä kukaan ole täysin oikeassa tai väärässä! Blogeja pyrin kirjoittamaan säännöllisesti, joskaan en samalla tahdilla kuin ennen aluevaaleja.

  Valtuustohan on sinänsä tehtävänsä tehnyt hyväksyessään talousarvion tälle vuodelle. Kyse on kuitenkin vain arviosta. Joskus rahaa kuluu ennakoitua enemmän, jolloin tehdään lisätalousarvioita. Joskus taas rahaa säästyy. Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten toimien taloudelliseen lopputulemaan vaikuttaa moni asia. On selvää, että tavoitteena on tarkka kulukontrolli. Sen toki itsekin hyväksyn. Jossakin menee kuitenkin raja. Ihmisarvo ja oikeus arvokkaaseen vanhuuteen menee rahan arvon ohi.

 • Äänestin sinua  (Konnevesi):

  Aluevaalit
  Aluevaalin tulos oli odotettu, mutta SDP:n vaalitulos ilahduttaa. Mielestäni sinun henkilökohtainen äänimääräsi ja vertauslukusi oli menestys! Onnea!

  Toivon, että saat tilaisuuden seurata Konneveden asioita lautakunta- tai neuvostotehtävässä ja vaikuttaa niihin!


  Esan vastaus: Sydämellinen kiitos! :)

  Aika näyttää onko edessä luottamustehtäviä aluehallinnossa. Toki tätä toivon, mutta paljon on niitä, jotka saivat enemmän ääniä. Äänet vaikuttavat paljon paikkajaossa. Toki myös osaaminen ja jonkin tietyn alan tunteminen.

  Omaan tulokseen on kaiketi oltava tyytyväinen. Ei se ainakaan olennaisesti poikennut demareille tyypillisesti lohkeavasta osuudesta Konnevedellä. Kokemusta, sanoi kalamies, kun kysyttiin tuliko mitään. :)

  En ole huolissani Konneveden sote-palveluiden tilasta alueuudistuksessa. Itse asiassa ns. sote-leikkurin vuoksi olen enemmän huolissani tästä vuodesta oman kunnan hallinnon alla. Toivottavasti säästämistä ei viedä äärimmäisyyksiin. Tästä kirjoitan pian blogin.

 • Äänestän sinua  (Konnevesi):

  Unohdettu sukupuoli
  Ehdotus on erinomainen. Miksi tosiaan miehiä on niin vähän terveydenhuollon tehtävissä? Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että usein miehillä on reippaampi ja luotettavamman tuntuinen ote tässä työssä.

  Kysymys taitaa suurelta osin olla virheellisestä roolikäsityksestä (vanhentunut perinne).  Esan vastaus: Ajattelen niin, että kiinnittämällä tähän ilmiöön huomiota eri yhteyksissä - myös päätöksenteossa, yhä useampi nuori mies tulee ottamaan hoitoalan varteenotettavana vaihtoehtona omassa elämässään. Tilanteen muuttamiseksi tarvitaan kaikkia: poliitikkoja, ammattiliittoja, oppilaitoksia, mediaa, sinua ja minua. Asiasta pitää puhua. Sen eteen pitää tehdä tavoitteellisia toimia ja päätöksiä. Meillä on edelleen yhteiskunnassa paljon ajattelua, jonka mukaan miehen tehtävä on olla perheen ensisijainen elättäjä. Myös hoitoalan palkkauksessa tarvitaan kauniiden puheiden lisäksi...rahaa...

 • Äänestän sinua  (Konnevesi):

  Kotisivut/blogit
  Toivon, että ilmoitukset julkaisemistasi blogeista tulevat sähköpostiini jatkossakin. Onnistuuko?


  Esan vastaus: Kiitos kannustavasta kommentista! Ilmoitus uudesta blogista tulee tilauslistalla oleville aina uuden blogin julkaisun jälkeen. :)

 • Rai Hal  (Jyväskylä):

  Sdp
  Velkaa ja veronkiristyksiä on demareiden ohjenuora.


  Esan vastaus: Suomen BKT:een suhteutettu velka on alle eurooppalaisen keskitason. Katselin juuri Eu:n tuottamia tilastoja ja aivan samalla tasolla kanssamme on mm. Saksa.

  Demarit kannattavat vahvoja julkisia palveluita, jotka takaavat kaikille mahdollisuuden sote-palveluihin. Veroja siihen totta vie tarvitaan.

  Kiitos kommentista! :)

 • Äänestäjä  (Konnevesi):

  Hyvä Esa!
  Hienoja ajatuksia sinulla. Onnea vaaleihin!


  Esan vastaus: Kiitos! Mukava kun rohkenit laittaa kommenttia :)

 • Esa Vihtonen  (Konnevesi):

  Ota osaa keskusteluun!
  Moi!

  Tälle sivulle voit laittaa oman kommenttisi. Lähetä terveisiä, kysy, osallistu ja vaikuta!


  Esan vastaus: Vastailen uusiin kommentteihin aina kun ehdin. Vastaukseni ilmestyy kommenttisi yhteyteen.